Британски туристи са използвали прикритието на нощта, за да напуснат тайно

...
Британски туристи са използвали прикритието на нощта, за да напуснат тайно
Коментари Харесай

Британски скиори бягат посред нощ от швейцарските Алпи, за да се спасят от карантина |

Британски туристи са използвали прикритието на нощта, с цел да изоставен " скрито " швейцарския ски курорт Вербие вместо да бъдат сложени под карантина - каквото е най-новото условие във връзка с гости от Англия, оповестява Си Ен Ен, като цитира представител на курорта.

По-строгата мярка е в отговор на новия вариант на Ковид, който бе изолиран първо на Острова.

Швейцария, наред с още редица страни, забрани пътуванията от и до Англия.

На 21 декември управляващите в Швейцария постановиха възбрана за влизане в страната от Англия, както и условие за карантина със задна дата за пристигналите от Обединеното кралство в дните след 14 декември. Всеки, влезнал от Англия и Южна Африка (където също е засечен новият щам) след тази дата, предстои на 10-дневна изолираност.

" Някои английски туристи напуснаха незабавно курорта. Други взеха решение да удължат престоя си. А някои скрито напуснаха през нощта ", споделя Жан-Марк Сандос, представител на кметството на близкия до Вербие град Бан.

10-дневна карантина е трябвало да бъде приложена за 370 английски туристи в курорта.

Говорителят на общината споделя, че държанието на избягалите е разбираемо. " В множеството случаи карантината е сложна за понасяне. Представете си, че би трябвало да стоите с четирима души в хотелска стая от 20 кв. м, а в това време да плащате като за швейцарски курорт ", споделя Сандос.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР